De bouwactiviteiten van Sheshonk I in de tempel van Karnak

De bouwactiviteiten van Sheshonk I in de tempel van Karnak

Sheshonk I, de stichter van de 22ste dynastie, begon aan een omvangrijk bouwprogramma zoals Egypte niet meer gezien had sinds de hoogtijdagen van het Nieuwe Rijk. In Memphis, Saqqara en in el-Hiba werden kapellen, nieuwe tempels of uitbreidingen aan tempels gebouwd. In Tanis, Bubastis, Tell el-Maskhuta, Arthribis en Heliopolis zijn fragmenten van bouwwerken en beelden met de naam van  Sheshonk I erop teruggevonden. Deze waren  in de meeste gevallen door Sheshonk I geüsurpeerd. De nadruk van de bouwactiviteiten van Sheshonk I lag in de tempel van Karnak in Thebe. In dit artikel bespreekt Patrick van Gils de door Sheshonk I gebouwde uitbreidingen van de tempel van Karnak. U kunt dit artikel lezen door op de link hieronder te klikken.

De bouwactiviteiten van Sheshonk I in de tempel van Karnak

 

2017-08-08T06:56:35+00:00 8 augustus 2017|Geen categorie|0 Comments

Plaats een reactie