Artikel De tempel van Karnak

Artikel De tempel van Karnak

De tempel van Karnak

 De tempel van Karnak is het grootste tempelcomplex van Egypte. De oude Egyptenaren noemden de tempel ‘ipet soet’, ‘meest heilige der plaatsen’. Karnak is de Arabische naam voor het dorp dat naast de tempel ligt. Het woord betekent ‘versterkte nederzetting’. Een beschrijving die mogelijk opkwam bij de eerste moslimbezoekers bij het zien van de enorme tempelmuur.

Het complex is erg ingewikkeld omdat het bestaat uit bouwwerken die aan verschillende goden zijn gewijd. De hoofdtempel is gewijd aan de god Amon-Ra. Ten zuiden hiervan staat de tempel van Moet, de echtgenote van Amon-Ra. De tempel van Chonsoe, de zoon van Amon-Ra en Moet, bevindt zich in de westelijke hoek van het complex. Ook Monthoe (een lokale oorlogsgod), Ptah en Osiris hebben hun tempels binnen het tempelcomplex.

Het complete artikel kunt u downloaden en lezen door op de link hieronder te klikken.

De tempel van Karnak

2017-09-21T09:53:22+00:00 21 september 2017|Geen categorie|0 Comments

Plaats een reactie