Artikel: Hoe meer titels hoe beter?

Artikel: Hoe meer titels hoe beter?

Op veel monumenten zijn lange reeksen met titels aangebracht. Sommige van deze titels geven inzicht in de bestuurlijke functie die de eigenaar had. Een groter deel zijn zogenaamde rang-titels. Deze geven de relatie tussen de farao en de eigenaar van het monument weer. Maar in hoeverre was de op het monument beschreven goede en vriendschappelijke relatie met de farao een daadwerkelijk bestaande relatie. Met name gedurende het Middenrijk werden titel reeksen door vele Egyptenaren gebruikt. In dit artikel wordt ingegaan op deze titel reeksen en de vraag of ze daadwerkelijk een hoge elitaire positie weergeven.

Klik op de link hieronder om het artikel te lezen.

Hoe meer titels hoe beter

2018-02-19T14:38:58+00:00 19 februari 2018|Geen categorie|0 Comments

Plaats een reactie