Nubiërs in de Egyptische kunst

Nubiërs in de Egyptische kunst

De symbolische verhouding die de Egyptenaren met de hun omringende volkeren hadden is in de Egyptische kunst duidelijk herkenbaar. In het afbeelden van buitenlanders gebruikten de Egyptenaren steeds dezelfde motieven. De symbolische verhouding die de Egyptenaren met de hun omringende volkeren hadden is in de Egyptische kunst duidelijk herkenbaar. In het afbeelden van buitenlanders gebruikten de Egyptenaren steeds dezelfde motieven.
Nubiërs werden, met name op de muren van tempels, afgebeeld als gebonden, verslagen en daarmee bedwongen. De stereotype Nubiër werd afgebeeld met een donkere, nagenoeg zwarte huidskleur, een ronde neus, een vooruit staande kaak, grote lippen en kroeshaar. Maar kwam deze stereotypische manier van afbeelden overeen met het daadwerkelijke uiterlijk van de Nubiërs?

Klik op de link hieronder om het hele artikel te lezen.

Nubiërs in de Egyptische kunst

2019-01-07T14:10:57+00:00 7 januari 2019|Geen categorie|0 Comments

Plaats een reactie