Artikel Een greep naar de macht?

Artikel Een greep naar de macht?

Senenmut was een van de meest invloedrijke mannen tijdens de regeerperiode van Hathsepsut. Hij kreeg de koninklijke eer om een groot aantal beelden van zichzelf in tempels te mogen plaatsen en zelfs om zichzelf op de muren van tempels af te beelden. Twee imposante graven werden voor Senenmut gebouwd. Mogelijk was er zelfs sprake van een liefdesrelatie tussen Senenmut en Hatshepsut. De meeste monumenten van Senenmut zijn zwaar beschadigd. Zijn naam is op veel plaatsen uitgewist en sommige beelden zijn moedwillig beschadigd. Waardoor werd Senenmut het slachtoffer van deze vorm van vandalisme? Wie was verantwoordelijk voor het beschadigen van zijn monumenten?

Klik op de link hieronder om het hele artikel te lezen.

Een greep naar de macht

2020-02-12T13:24:17+00:00 12 februari 2020|Geen categorie|0 Comments

Plaats een reactie