Artikel: Een broer van Thoetmoses III?

Artikel: Een broer van Thoetmoses III?

In het depot van het Egyptisch museum van Caïro bevindt zich een zandstenen dubbelbeeld van een man en vrouw.[1] De bovenkant van het beeld is zwaar beschadigd, waardoor het beeld niet tentoongesteld wordt. Het beeld is in zijn huidige staat 80 cm hoog en 53 cm breed. Het dubbelbeeld toont Nebnefer en zijn echtgenote Tawosret. Het echtpaar zit naast elkaar op een zetel met een hoge leuning. Van het beeld is alleen het onderste deel bewaard gebleven. Zowel Nebnefer als zijn echtgenote dragen een strak gewaad dat tot net boven de enkels loopt. Volgens de bewaard gebleven teksten op de gewaden van het echtpaar en op de zijkanten van de zetel weten we dat Nebnefer een hoofd wab-priester in de Henket-Anch tempel was. De Henket-Anch was de cultustempel van Thoetmoses III in Thebe.

De tekst op de zijkant van de zetel van Nebnefer identificeert zijn moeder als de ‘moeder van de koning’.

Was Nebnefer een broer van farao Thoetmoses III?

[1] Inventarisnummer BN104

Klik op de link hieronder om het hele artikel te lezen.

Artikel Een broer van Thoetmoses III

2020-03-21T12:40:01+00:00 21 maart 2020|Geen categorie|0 Comments

Plaats een reactie