Amenhotep III

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Dit seminar zal   in het Rijksmuseum van Oudheden worden aangeboden. Om het houden van 1,5 meter afstand te waarborgen is het maximaal aantal deelnemers aan dit seminar verlaagd naar 15 personen. Op dit moment is het seminar volgeboekt. 

Amenhotep III was de negende farao van de Achttiende dynastie. De regering van Amenhotep III was een zeer voorspoedige periode voor Egypte. Zijn voorgangers hadden Egypte tot een welvarende wereldmacht gemaakt. De grenzen reikten van het noorden van Syrië tot diep in Sudan in het zuiden. Het was een vreedzame tijd met goede oogsten. Een stabiele goudstroom uit het zuidelijke Nubië, tribuut uit de noordelijke gebieden en goede handelsbetrekkingen met de Egypte omringende landen zorgden voor een enorme rijkdom. Dankzij deze rijkdom had Amenhotep III de middelen om het aangezicht van het Nijldal drastisch te veranderen. Grootse bouwprojecten werden begonnen. De best bewaarde bouwwerken zijn de Luxor tempel en onderdelen van de tempel van Karnak. In west-Thebe werd een enorme cultustempel voor Amenhotep III gebouwd. Al deze bouwwerken zouden voorzien zijn van enorme hoeveelheden goud en zilver.

Naast de enorme bouwprojecten vonden er tijdens de regering van Amenhotep III ook religieuze  veranderingen plaats. De cultus van de Aton werd tijdens deze periode steeds prominenter. Vanaf zijn 30ste regeringsjaar droeg Amenhotep III de titel ‘de stralende Aton’.

Tijdens dit seminar zal de 38-jarige regering van Amenhotep III worden besproken. Grote en kleine monumenten, zijn echtgenote Teje, de vele buitenlandse bruiden, beroemde hovelingen, de religieuze veranderingen en het co-regentschap met zijn zoon Amenhotep IV zijn onderwerpen die besproken zullen worden.

Datum

Zaterdag 10 oktober

Tijd

10:30-16:30

Prijs

€72,50

Prijs is inclusief een cursus-syllabus, een lunch & digitaal lesmateriaal, excl. museumentree.

Aanmelden