Extra Summer school de Aton-Revolutie (volgeboekt)

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Wegens grote belangstelling is een extra editie van de Summer School ‘De Aton-revolutie’ ingelast. Deze bijzondere Summer school organiseert Thoth Egypte cursussen in samenwerking met Huub Pragt Egytoloog.

De eerder aangekondigde editie van de Summer School die  een week later op 16 augustus 2017 start is met 24 deelnemers volgeboekt.

De tweede helft van de 18de dynastie wordt gekenmerkt door een politieke en religieuze ommekeer. De aanzet tot de veranderingen wordt gegeven door Amenhotep III en zijn koning Teje. De hoofdgod Amon-Ra geniet op dat moment het toppunt van zijn verering. Toch durft de farao het aan om het zonneaspect van deze scheppergod tot zijn belangrijkste kenmerk te verheffen. Zijn zoon Amenhotep IV gaat daar verder in door. Aan het begin van zijn zeventien jaar durende regering verandert hij zijn naam in Achnaton. Samen met zijn beeldschone koningin Nefertiti weet hij een enorme culturele verandering te weeg te brengen. Met recht kan worden gesproken over de Aton-revolutie. De hervormingen betreffen niet alleen de godsdienst. Veranderingen zijn ook waar te nemen in de kunst. Een andere verandering is het aanbrengen van leden van de koninklijke familie op monumenten. Tijdens de regering van Toetanchamon wordt een poging ondernomen om de veranderingen terug te draaien. De oude Egyptische religieuze tradities dienen weer in ere te worden hersteld. De drijvende krachten achter dit herstel tijdens deze Post-Amarnaperiode zijn Godsvader Eje en generaal Horemheb. Zij zullen beide als farao over Egypte gaan regeren. Deze Summer school wordt gegeven door Patrick van Gils en Huub Pragt.

Programma:

Woensdag 9 augustus

Ochtend:       De regering van Amenhotep III

Middag:         De godsdienstige revolutie van Achnaton

Donderdag 10 augustus

Ochtend:       De koninklijke familie

Middag:         De nieuwe stad en de Amarnakunst

Vrijdag 11 augustus

Ochtend:       Semenchkara en Toetanchamon

Middag:         Eje en Horemheb

Data

Woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 augustus 2017

Tijd

Dagelijks worden 2 lessen gegeven van 10.30 tot 12.30 uur en van 14.00 – 16.00 uur

Prijs

€195,-

Prijs is inclusief cursus-syllabus & digitaal lesmateriaal, koffie en thee en drie lunches in restaurants in de binnenstad van Leiden, excl. Museumentree

Inschrijven via de website van Huub Pragt Egyptoloog

Summer School De Aton-revolutie