Online lezing De moord op Teti

Laden Evenementen

Deze online lezing is on-demand beschikbaar. Op elk door jou gewenst moment kun je de lezing bekijken. 

Is farao Teti vermoord? 

Farao Teti was de stichter van de zesde dynastie. Vele eeuwen na zijn dood schreef de Egyptische ‘historicus’ Manetho dat Teti door een moordaanslag om het leven was gekomen. In tegenstelling tot de vermoorde farao’s Amenemhat I en Ramses III zijn er geen bronnen uit de periode van Teti die deze moord op de farao vermelden. Maar dit hoeft niet te betekenen dat Manetho ons verkeerd geïnformeerd heeft.

Tijdens deze lezing onderzoeken we met behulp van verschillende aanwijzingen de mogelijke moord op Teti. We leggen de regering en de gevoerde politiek van Teti onder een vergrootglas. Bekijken aanwijzingen uit de mastaba graven uit de late vijfde en vroege zesde dynastie.  Aan de hand van deze informatie wordt het duidelijk of Teti vermoord is en wat de redenen hiervoor geweest zijn. Of heeft Manetho ons op een verkeerd been gezet?

Deze online lezing wordt ‘on-demand’ aangeboden via het platform ‘Webinargeek’. Voor dit platform hoef je niets op je computer of tablet te downloaden. Na ontvangst van je betaling ontvang je een email met daarin een link die je direct toegang geeft tot de online lezing. De lezing kun je vanaf dat moment op ieder gewenst moment bekijken, pauzeren, terugspoelen, nogmaals bekijken enzovoort. 

 

Prijs

€10,-

Aanmelden