Op zoek naar Toetanchamon

Laden Evenementen

Op zoek naar Toetanchamon 9-daagse reis naar Caïro en Luxor

Toetanchamon, een van de beroemdste farao’s. Op monumenten is hij bijna onzichtbaar; tenzij je weet waar je moet zoeken.

Tijdens de bijzondere 9-daagse reis ‘Op zoek naar Toetanchamon‘ bezoek je de beroemdste faraonische monumenten in de omgeving van Caïro en Luxor en onderneem je een zoektocht naar de monumenten van deze beroemde farao.

De eerste dagen verblijf je in Caïro waar een bezoek wordt gebracht aan Saqqara, Dashur en Gizeh. Op de vierde dag vlieg je naar Luxor; hier bezoek je onder andere de beroemde Thebaanse tempels, waaronder de tempel van Karnak, de Luxor tempel, Deir el-Bahri en Medinet Habu. Ook onderneem je een zoektocht naar de mogelijke locatie van de doden-/cultustempel van Toetanchamon; een tempel die afgebroken is en is hergebruikt in de tempel van Karnak. In het Dal der koningen bezoek je verschillende graven, waaronder de graven van Toetanchamon en zijn opvolger Eje. Was dit laatste graf oorspronkelijk bestemd voor Toetanchamon? Ook breng je een bezoek aan een aantal Thebaanse graven, onder andere van Kheruef en Amenhotep-Huy.

Deze 9-daagse reis wordt geleid door Patrick van Gils en wordt uitgevoerd in samenwerking met Djed reizen.

Vertrek vanuit Amsterdam of Brussel mogelijk.

Data

Zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober 2019

Kosten

€1520,- op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag eenpersoonskamer €175

Aanmelden

Als je deel wilt nemen aan deze reis kun je via de website van Djed Reizen het boekingsformulier invullen.

Bij de keuze van een reiscategorie REIS OP MAAT
aanklikken, in het veld reisvoorstel nummer Thoth invullen.

Wanneer je vanuit Brussel wilt vliegen dan kun je dit aangeven in het laatste scherm van het boekingsformulier bij eventuele opmerkingen die van belang voor uw boeking zijn.

Klik op de link hieronder voor het gedetailleerde reisprogramma:

Op zoek naar Toetanchamon – 9-daagse reis naar Caïro en Luxor