Summer School Het gouden Egypte (volgeboekt)

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De Summer School Het gouden Egypte is volgeboekt. 

Tijdens het Nieuwe Rijk bereikte Egypte een hoogtepunt op het gebied van macht, rijkdom en voorspoed. Het land profiteerde van ongekende rijkdom. Indrukwekkende tempels en prachtige graven zijn het bewijs van deze gouden jaren. Tijdens de Summer School ‘Het gouden Egypte’ bespreken Patrick van Gils en Huub Pragt deze roemrijke periode uit de Egyptische geschiedenis.

Deze cursus van drie dagen vindt plaats in de Caesarzaal van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Elke dag worden twee lessen gegeven. Inbegrepen in de cursusprijs is een syllabus, het digitale cursusmateriaal, koffie en thee en drie lunches in restaurants in de binnenstad van Leiden.De entreeprijs tot het museum is niet inbegrepen. Houders van een Museumkaart krijgen gratis toegang tot het museum.

Programma:

Woensdag 31 juli

De gouden route. Na een periode van buitenlandse overheersing beginnen de farao’s aan een zeer succesvolle reeks van militaire acties die Egypte rijkdom, macht en letterlijk bergen goud opleveren.

Prachtige graven. De Egyptische elite profiteerde van de rijkdom die het Nieuwe Rijk Egypte bracht. In de prachtige graven uit deze periode is dit zeer goed zichtbaar.

Donderdag 1 augustus

Gouden tempels. Tijdens het Nieuwe Rijk werden indrukwekkende tempels gebouwd. Volgens de beschrijvingen waren de muren en vloeren belegd met goud en zilver. Was dit overdrijving of waren Egyptische tempels echt gouden tempels?

De gouden zon. Op het hoogtepunt van de gouden tijd vond er in Amarna een grote verandering plaats.

Vrijdag 2 augustus

De hoogmoed van de Ramessiden. Tijdens de regeringen van Sethi I en Ramses II werden tempels en graven nog groter en indrukwekkender. Maar was deze uitbundigheid wel verstandig?

Het einde van het gouden tijdperk. Hoe kwam er een einde aan het gouden Nieuwe Rijk?