Summerschool ‘van Oud naar Nieuw’

Laden Evenementen

Krijg in drie dagen een  helder en compleet overzicht van de belangrijkste periodes uit de Oud-Egyptische geschiedenis. 

Het Oude Rijk, Middenrijk en het Nieuwe Rijk waren de drie belangrijkste periodes uit de lange oud-Egyptische geschiedenis. Tijdens deze periodes was er over het algemeen sprake van een gecentraliseerd bestuur en een culturele en economische bloei. De beroemdste farao’s en monumenten zijn uit deze periodes afkomstig. Maar deze bloeiperiodes omvatte veel meer dan hun beroemdste farao’s en bouwwerken.

Tijdens de 3-daagse Summerschool ‘van Oud naar Nieuw’ krijg je een helder en compleet overzicht van de geschiedenis van deze drie periodes.

Iedere dag worden twee lessen gegeven. Tijdens de ochtendsessies krijg je een compleet overzicht van de geschiedenis van de te behandelen periode. De middagsessie zal dieper ingaan op een aspect van deze periode. Zo zullen de problemen aan het hof van de farao’s uit de tweede helft van het Oude Rijk (Unas t/m Pepi I), de beroemde literaire werken uit het Middenrijk en de  kijk op de eigen geschiedenis tijdens het Nieuwe Rijk worden besproken.

Programma

Woensdag 22 juli

Les 1. De geschiedenis van het Oude Rijk

Les 2. Problemen aan het hof tijdens de tweede helft van het Oude Rijk

Donderdag 23 juli 

Les 3. De geschiedenis van het Middenrijk

Les 4. Co-regentschappen tijdens het Middenrijk & de ontwikkeling van beelden tijdens het Middenrijk

Vrijdag 24 juli

Les 5. De geschiedenis van het Nieuwe Rijk

Les 6.  Geschiedenis beleving tijdens het Nieuwe Rijk

Datum

Woensdag 22 juli t/m vrijdag 24 juli

Tijd

10:30-16:00

Prijs

€200,-

Prijs is inclusief een cursus-syllabus,ontvangst met koffie of thee, drie lunches in restaurants in het centrum van Leiden & het digitale lesmateriaal, excl. museumentree.

Aanmelden