Over Thoth

Over Thoth 2019-12-04T10:24:17+00:00

Thoth was de Egyptische god van de schrijfkunst en wijsheid. Met Thoth Egypte cursussen verspreidt Patrick van Gils de kennis over het oude Egypte.

Sinds het afronden van zijn studie geschiedenis in 2001 heeft Patrick van Gils zich intensief in de Egyptologie verdiept. Hij heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop de militaire campagnes van de farao’s Thoetmoses IV en Amenhotep III werden vastgelegd en naar de afkomst van farao Sethnakhte. Op dit moment doet Patrick onderzoek naar de wijze waarop de zonen van farao Ramses II op diens monumenten zijn aangebracht. Over deze onderzoeken zijn verschillende artikelen verschenen. Deze en andere artikelen lees je hier.

Patrick was als auteur betrokken bij kemet.nl, een informatieve website over het oude Egypte. Van 2011 tot begin 2017 was hij actief als docent en bestuurslid voor Huis van Horus. Tijdens deze periode gaf hij een groot aantal zeer gewaardeerde cursussen, seminars en lezingen. In 2017 besloot Patrick Thoth Egypte cursussen op te richten.

Thoth Egypte cursussen biedt aantrekkelijke, toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige cursussen en seminars. Door zijn jarenlange ervaring als geschiedenis docent is Patrick uitstekend in staat om op een zeer boeiende wijze de vaak lastige Egyptologische materie begrijpelijk over te brengen.